Select Page

Music

We aim to have our own page to celebrate the many facets of Sella´s Music in the Mountains but meanwhile here is the link to the website of our :

Unió Musical Divina Aurora

13thApril  2013
The Sella bandwas chosen to perform in Valencia city at the Palau de les Arts in  the City of Arts and Sciences on May 25th.There was a coach leaving Sellapacked with supporters, friends and family.! This was a huge step for Sella, a small village with a great reputation and gave our musicians of   a great opportunity to perform in one of Europe´s great Concert Halls.

6th April 2013
Unió Musical L ´Aurora de Sella plays at the the Busot Moors and Christians fiesta. A great success and among the musicians a new face, Liz Green plays the Xirimita /Dolçaina. Hoorah!  Click for the YouTube movie:
http://youtu.be/Pt9jSt9nMvU

 The History of the Sella Band – click on the sidebar to translate to any other language:

 

miquel and band JUly 2012

Un poc d’historia

La Unió Musical L’Aurora de Sella va ser creada l’any 1974, encara que hi ha dades que acrediten l’existència d’una antiga societat musical que va ser creada l’any 1926 i què és va extingir l’any 1963. La nova societat va començar a gestar-se en el mes d’agost de l’any 1973, encara que la seua primera actuació pública va ser en la processó de Divendres Sant en la Setmana Santa de 1974. La primera actuació fora de la nostra localitat es va fer esperar quasi un any, Falles de València de 1975.

Des de llavors ha actuat per tota la geografia del País Valencià, d’altres Comunitats Autònomes com Murcia i Catalunya, i també fora de l’estat espanyol. Les actuacions han estat en el marc de festes majors, de moros i cristians, patronals i populars de nombroses poblacions. La nostra societat musical també ha oferit nombrosos concerts i festivals de bandes de música tant a Sella com moltes altres poblacions.

La Banda de Sella ha estat guardonada en diferents ocasions en l’Entrada de Bandes de les Fogueres de Sant Joan a Alacant. En les Falles de València rep el “Bunyol d’Argent” l’any 1984 en reconeixement pels mèrits acreditats. També ha rebut l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana pel foment de la cultura, i la Medalla de Belles Arts del Ministeria de Cultura.

La Unió Musical l’Aurora de Sella ha participat en diferents certàmens aconseguint els següents guardons:

        Premi a la Millor Direcció en el I Certamen Costa Blanca celebrat a Calp.

        Tercer premi en el Certamen de les Festes Patronals de Benidorm l’any 1980.

        Primer premi en el II Certamen de la Marina Baixa celebrat a La Nucia l’any 1981.

        Participa en els certàmens de la Diputació Provincial d’Alacant en els anys 1982 i 1983.

        Tercer premi en el Certamen de Pasdobles de les Fogueres de Sant Joan l’any 1986.

        Primer premi en el Certamen de la Diputació Provincial d’Alacant, quarta categoria, de l’any 1999 celebrat a Banyeres de Mariola (obra lliure “Oregon”).

        Primer premi en el Certamen de la Diputació Provincial d’Alacant, tercera categoria, de l’any 2001 celebrat a Benissa (obra lliure “Cançons de mare”).

        Segon premi en el XXXIV Certamen de la Diputació Provincial d’Alacant, tercera categoria, de l’any 2005 celebrat a Orba (obra lliure “Simfonia Índia”)

L’any 1996 grava amb la televisió autonòmica Canal 9, el programa “Una Música un Poble”. L’any 2006 participa en la gravació del CD “Músiques de Sella” que recull les diferents melodies i ritmes del nostre poble; i l’any 2009 participa al II Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta a la Vila Joiosa; actuació que ha donat lloc al CD amb el nom “MÚSICA POLVORA I DESEMBARC tres bandes, tres autors”.

Actualment la societat compta am la col•laboració de 220 socis. La banda de música consta de 54 components en les diferents cordes, vent-fusta, vent-metall i percussió. L’escola de música de la societat compta en l’actualitat amb 30 alumnes i 7 professors en les diferents assignatures: llenguatge musical (iniciació, 1r, 2n, 3r, i 4t cicle i adults), cor, vent fusta, vent metall i percussió.

En febrer de 2007 es crea el Cor de la Unió Musical l’Aurora de Sella, realitzant el seu debut el 17 d’agost del mateix any. En el seu inici comptava amb 20 membres, xifra que ha crescut fins arribar als 34 actuals. Les primeres actuacions van ser a Sella i acompanyats per la Banda de la societat, amb el temps i l’esforç de tots els membres han aconseguit realitzar actuacions a capella i assolir un ampli repertori, des d’havaneres a música sacra.

Des de la seua creació l’any 1974, la banda ha tingut diferents directors titulars: En Vicente Llorca Pérez, director fundador, En Urbano Piqueres Sales, En Jose Vicente Asensi Seva, En Juan Bautista Falcó Andrés, En José Antonio Pérez Botella, En Jaume Asensi Seva i des de desembre de 2002 i fins el dia de hui En Miquel Àngel Màs Pérez.

Els diferents presidents des de la seua refundació fins a l’actualitat han sigut: En Ramon Bou Seva, En Alfonso Jorquera Maça, En Salvador Garcia Cerdà, En Miquel Àngel Màs Pérez, En José Llorca Asensi, En Francisco Javier Màs Miralles, En Salvador Garcia Màs, En Garpar Manero Orquín i actualment En Sergio Garcia i Climent.

En definitiva des de 1974 fins a l’actualitat cal destacar la gran contribució d’aquesta societat en l’ensenyament i la divulgació de la cultura musical.

Activitats

La Societat Unió Musical l’Aurora de Sella realitza diferents activitats musicals al llarg de l’any a la nostra localitat. Dintre del calendari festiu de la localitat la banda amenitza les diferents festes que es realitzen al municipi durant l’any com son la processó del Divendres Sant, la cercavila que dona inici a les Festes Patronals  i la processó de les festes patronals, la Romeria de Santa Bàrbara i la processó de la Puríssima i Santa Teresa. En quant a activitats pròpies de la Unió Musical cal destacar el Festival de Bandes de Sella, que se celebra en juliol, consolidant-se com una de les màximes cites musicals a la nostra localitat. La celebració de Santa Cecília, amb cercavila i concert, i els diferents concerts anuals, de Nadal, en la Setmana Cultural, audicions de fi de curs, etc…

A més, cal dir que la Unió Musical l’Aurora de Sella té una escola de música, també es donen clases de dolçaina i tabal. I, des de fa uns anys compta a un Cor.

Director de la Banda: En Miquel Morales Climent. http://deliciesarmoniques.blogspot.com.es/

Directora de l’Escola de Música: Na Maria Sirvent Català.

Director del Cor: En David Más Català.